Subscribe via RSS Feed

Take 1 – featuring Graham Ezzy

[ 0 ] Април 7, 2013 |

AWT Riders Kevin Pritchard and Graham Ezzy put together this amazing video.

Kevin Pritchard’s latest sport short features Graham Ezzy windsurfing on Maui, Хаваи. Here’s Graham’s take on working with Kevin:

Kevin Pritchard has 8 windsurfing world titles and also makes films about windsurfing. Being the subject of his latest sport short, “Take 1”, makes me one of the happiest pro windsurfers on and off the water.

When Kevin showed me the first edit, I got goosebumps (or as they say in Hawaii: chicken-skin). It was surreal to see one of windsurfing’s heroes making a short about me. Some of my earliest memories of watching windsurfing events involve seeing Kevin boost 50 метри во воздух пред ротирачки во одложен напред ротација. Или, кога бев 16 и се натпреваруваат како најмлад про на мојата втора година на професионални сурфање на ветер турнеја, КП додаде уште еден светската титула во својата колекција.

Снимале со легендата има придобивки надвор од кул фактор. Сурфање на ветер е една од најтешките спортски да филм, според секој филмаџија што некогаш сум работел со. Првиот преземат е само да се земе. Секој бран крши поинаку од секој друг бран. Кадрирање не може да се планира, но мора да се импровизира. На силни ветрови вибрираат на камерата и на долг објективот бара да се задржи цврста рамка на ветар половина милја во морето.

Има само еден земеме за секој шут. Ако тоа се земе е прегорена, целиот шут е нема.

Кога ништо не се планира, има 8x светски шампион зад објективот го прави разлика. Тој може да ми чита како што читам на брановите, предвидување мојот маневри. Тоа е како танц во еден непознат песна со познат партнер.

КП нема да се замисли што својата сакал да скокне 50 метри во воздух или пад во 50 нога бран на вилици. Тој има направено сето тоа и повеќе. Кога јас земам уште една нога надвор мојот одбор за време на назад ротација, Знам дека тој беше првиот да го направи тоа, освојувањето на светската титула исклучи дека скок во 2002.

Па дури и со вештина на Kevin, снимки се уште се пропушти. Од страна на некои верзија на Законот Марфи се чини дека најдобрите потези избега фаќање и мора да живеат засекогаш како меморија. Правење на краток вака, дури и само 4 минути во должина, трае неколку месеци на снимањето.

Мој омилен дел од уредување на Kevin е тоа што таа се чувствува навистина искрен: чувството тоа му дава ме потсетува на она што е како да се биде на вода.”

Музика: “Куршум воз” од Стивен Шварц Ft. Џони Fatora

Категорија: Велосипедист Видеа, Видео

Коментарите се затворени.