Subscribe via RSS Feed

Велосипедист на неделата

[ 0 ] Септември 25, 2012 |

Камил Juban

Кажете ни за себе:
Јас сум роден во Сент Етјен, (Франција), и моите родители се пресели во карипски остров Гвадалупа кога бев 4 години.

Каде живееш сега?
Јас сум од малку рај остров во францускиот карипски наречен Гвадалупа. Тоа е малку далеку од с, но овој остров ме донесе сите што е потребно за почетокот на мојата windsurf кариера и сè уште ја чувствувам како дома.
Кои се некои од вашите омилени место да плови?
Низ целиот свет.

Кои се вашите спонзори?
MauiSails, Четири, Долго Хорн енергетика Пие, Tainos Гвадалупа, MFC, и Свети Франсоа Гвадалупа.
Кои се вашите инспирации?
На екипажот Quatro бидејќи ми се допаѓа нивниот стил, Polakow и Siver, бидејќи тие се туркаат нивната граница и тоа е убаво да се види.

Каков беше Вашиот омилен дел за натпреваруваат на AWT минатата година?
Ми се допадна затоа што тоа би било ново турнеја, а особено затоа што тоа е главно бран јава места. Знаев имав шанса да се направи добро.

Кои се вашите цели за 2012?
Сакам да се постави и во Мауи, бидејќи тоа е најважното станица на турнејата, и да се направи подиумот во целокупниот резултат.
Зборови на мудроста?
Следете ги вашите соништа. Животот е пократок, тогаш мислиме!


Можете да дознаете повеќе за Камил Juban од неговиот веб-сајт camillejuban.com.

Категорија: Велосипедист на неделата

Коментарите се затворени.