Subscribe via RSS Feed

Pacasmayo Класик брзо се приближува

[ 0 ] Август 8, 2013 |

Peru-Banner

Со заклучок на еп Сан Карлос Четири пустината конфронтација, тоа е време да се погледне напред кон следниот настан. На Pacasmayo Класик, во собата да започне август 25 во Pacasmayo Перу, ветува дека ќе биде еден да не се пропушти. На Pacasmayo Класик се одвива во еден од премиерот Порт тактика бран пловење дестинации во светот. На локацијата нуди една од најдолгите бранови во светот, дозволувајќи им на возачите да навистина ја покажат својата вештина и сурфање стил.

Настанот е отворен за сите, и веќе многу од врвните AWT возачи заглавени во нивното место. Очекуваме да видиме Топ Жена Ингрид Larouche, Топ мајстор Фердинандо Lofreda, Аматерски победник Ruben Lemmens, и поплава од најдобрите професионалци од турнеја оваа година. Турнеја Лидер Камил Juban, заедно со други добрите Бернд Roediger, Морган Noireaux, и Рас Faurot се меѓу оние кои се потврдува.

Натпреварувачите ќе останат во хотелот Ел Фаро авантура одморалиште на енормно намалена стапка. За само $ 30/day ќе бидат сместени и нахранети. Тоа е договор кој не може да се победи. За помош со сместување проверете со www.elfaropacasmayo.com, и, исто така, е-мејл reservas@elfaropacasmayo.com. E-mail Рикардо на rgugli@me.com со дополнителни прашања, и да ја потврдите вашата превоз од аеродромот во Лима на eventsite. Од Лима, може да лета, или фати автобус до Pacasmayo.

По мојата прва целосна сезона на AWT во 2012 Јас се концентрираа на судење во 2013 и беше исклучително задоволен да биде побарано да ја засили да биде шеф судија за Перу настанот оваа година. На AWT е вистински бран јава турнеја и додавање на Pacasmayo Класични за во 2012 помогна да се истакне оваа понатаму. По многу успешниот настан во Мексико, велосипедисти се целосно мотивирани да ги тестираат своите вештини и резултат повеќе ранг поени на една од најдолгите бранови во светот. Животот на турнеја е повеќе отколку само со водата. На културно искуство и патување кое AWT овозможува го промени мојот живот засекогаш и следниот искуство ќе биде eyeopening. Јас барам очекуваме да сретнеме сосема нов дел на AWT семејство во Јужна Америка и фаќање на чекор со многу стари пријатели од регионот. Судиите имаат работено заедно оваа година за понатамошно подобрување на нашата претпоставка за велосипедисти’ и воведувањето на нашата нова загради во последен настан уште повеќе ги охрабри велосипедисти за да им помогнам на своите граници во претходните рунди со знаење дека тие ќе имаат втора шанса без да се чека за двојно елиминација. Новиот формат беше поздравено од страна на возачи, спонзори и медиуми, така и ова ќе биде приоритетен формат во иднина.Крис Фримен | AWT Pacasmayo Класик Раководител судија

На Pacasmayo Classic е AWT санкционирани и дел од IFCA Јужна Америка бран едрење и слалом првенство.

За повеќе информации за настанот, Ве молиме прочитајте ги официјалните 2013_IFCA_Slalom_Wave_SA_APW_NoR.doc.

Можете да го прочитате онлајн тука.

За да ја преземете doc, кликнете тука.


Category: Pacasmayo Classic

Comments are closed.