Subscribe via RSS Feed

Ден 3 Pacasmayo Класик

[ 0 ] Август 27, 2013 |

Ingrid-wave-turn

Уште еден ден на конкуренцијата видов завршувањето на Мастер и Аматерска круга. Услови се повторно многу добар. Брановите беа малку помал од вчера, но сепак даде многу можности за чистење одредување на линија јава.

Главата Судијата Крис Фримен одлучија да ја извршите преку Аматерски заграда прв. На аматери беа возбудени за да се добие во тек, и покажа својот ентузијазам на вода. Нагласува вклучени нашите најмлади конкурент, 15 години Alessio Botteri, завршувајќи на второто место. Тој одбра постави бранови и се возеле нив добро. Можете да видите дека ако продолжи да се практикуваат сурфање на ветер, тој ќе биде еден да се види во иднина.

Alessio-air

AWT ветеран Ингрид Larouche покажа зошто таа е секогаш опасен конкурент. Larouche одбрав за најдобар бранови, и го стави заедно солидна топлина по солидна топлина. Силна едрење на ingrid ја заработи на вкупната победа во аматерски заградата.

Со завршувањето на Про заградата вчера, на добрите беа во можност да се релаксираат и да плови на своето време денес. На бранот на El Faro во Pacasmayo е толку долго, дека постои многу простор за конкурентите да се шират и плови. Немаше недостиг на акција за гледачите да се види во текот на денот.

KP-Masters-champ

На Мастерс доби во тек во попладневните часови како ветрови зедов убаво. Талент ниво беше многу висока како 2 на врвот 3 добрите се, исто така, мајстори. Како што се очекуваше, двете Кевин Pritchard и Willhelm Schurmann напредни преку нивните загрева за епска пресметка во финалето. Потпис Willhelm на тесни се врти и усна разнебитувањето хитови постигна многу висока. Кевин спушти долга голема брзина вози, големи антени и некои многу импресивен намалувања. На отече се повлече како плима исчезнала правење бран селекција сите поважни. Willhelm и Кевин со кои се тргува сет бранови, но на крајот, тоа беше Кевин кои импресиониран судиите најмногу да се земе победата.

Ruben-Peru

Damon-speed

Masters

Amateur-Result

AWT---Mastersfinal

AWT---AMfinal

Категорија: Pacasmayo Класик

Коментарите се затворени.