Subscribe via RSS Feed

Категорија: Hatteras бран Jam

Settling in at the Starboard Hatteras Wave Jam

Settling in at the Starboard Hatteras Wave Jam

[ 0 ] Септември 16, 2014

Ден 1 of the holding period for the 2014 Hatteras Wave Jam didn’t provide much in the way of windsurfing conditions, so the contest was called off for the day at first light. With minimal wind and no waves, many competitors took the time to play tourist for the day. We drove to the southern […]

Hatteras Fires Up

Hatteras Fires Up

[ 0 ] Август 29, 2014

На 2014 edition of the Hatteras Wave Jam is just around the corner. Local rider Keith McCulloch, scored a great session recently. Check out the photos below, and let’s hope we get some similar conditions. Mid september is prime time for a good hurricane swell, and winds are also consistent. If you haven’t booked your […]

AWT Hatteras Wave Jam Video

AWT Hatteras бран џем Видео

[ 0 ] Септември 23, 2013

Со конкуренцијата направено по два цврсти дена од ветер и бранови во една убава Hatteras плажа, конкуренти сега имаше време да се одморат, се релаксираат и да се впие во пределот. На ветрот се намали, но отече остана по разумна големина… совршен за некои СУП и сурфањето забава. Партии оваа недела вклучувајќи ги посетуваат сите спонзорирање […]

Hatteras Wave Jam Complete

Hatteras бран џем Целосно

[ 0 ] Септември 19, 2013

Прогноза дојде точно за 2013 ATW Hatteras бран џем како две цврсти дена на конкуренцијата е дозволено за завршување на сите поделби. На AWT постигнувајќи систем се исплатеше како и сите конкуренти се дозволени втора шанса, ако тие се плеткаш во првиот круг поттикнување на велосипедисти навистина да им помогнам на границите на нивните […]