Subscribe via RSS Feed

Камил Juban: AWT / Weendy Рајдер на неделата

[ 0 ] Јули 15, 2013 |

Camille-slash

Секој пат кога Камил Juban хитови на вода, дали тој е freesailing, обука, или се натпреваруваат на американски сурфање на ветер турнеја (AWT), можете да очекувате да видите многу крена веѓите. Минатата година, овој многу талентирани ветар заврши 1-ви целокупната на AWT. Weendy фатени со Камил веднаш по тој става 1-во место во пиштол реката Бран баш оваа година.

Плови Број: GPE 8 Camille-profile
Националноста: Француски
Возраст: 23
Почна сурфање на ветер: На 16 години
Престој: Гвадалупа
Дома точка: ST ANNE
Спонзори: Мауи едра, Четири, портокал caraïbe, долг рог, Tainos, Хјундаи, MFC
AWT деби: 2010
Поделба: Про
Омилена Опрема: 4.2 мутант и 70l Напомена Thruster
Омилена Премести: Предната 360 кога тоа е малку помалку од јарболот висок и странични-оф ветерот

Weendy: Кажете ни како ви започна сурфање на ветер.

Camille: Гвадалупа е мојот дом, бидејќи почнав сурфање на ветер. Тоа е навистина [добра] да научат во Карибите предизвика ветерот не е премногу силен, тоа е во согласност и постојат некои лесни бранови. Сега сум само изборот на најдобрите сесија што е прилично ретки и светло ветер, но толку добро. Ние имаме малку екипажот секогаш мотивиран па тоа е задоволство.

Weendy: Како ја доби во конкуренција? Ние сум те видела во некои PWA настани во минатото, сега тоа изгледа како да сте 100% фокусирани на AWT турнеја.

Camille: Почнав да се натпреваруваат во PWA прво кога јас бев 15 предизвика мојата спонзори сака, и јас сакав да се обиде да се.
И тогаш мислам дека добив зависник и јас го избере AWT, бидејќи ми се допадна места подобро и јас само сакам прават оваа турнеја.

weendy_logo_websmall100wide
За да го прочитате остатокот на интервју, Ве молиме посетете го Weendy Блог.
Camille-air-slider

Категорија: Велосипедист на неделата

Коментарите се затворени.